Adrian Flux Insurance
Audifans.net: Audi Forums

www.audifans.net :: View topic - A/C engine fan problem
 
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic
Author Message
WelshSue
Needs to get out more



Joined: Mar 21, 2010
Posts: 124
Location: Powys

PostPosted: Tue Jun 16, 2015 8:03 am Reply with quote Back to top

The a/c appears to be ok, nice & cold when on low but the fan in the engine bay doesn't run. Correct me if I'm wrong but I assumed it ran when the a/c is on "LO" regardless of the outside temp?? I assume there is a fuse that protects it but can't find ref to it in the owners manual. Any help guys please
UPDATE. I also have a slight coolant weep from around the Fan temp switch. So have ordered a new switch & seal ring. What is the capacity of the coolant for a 2003 2.5TDi 2003 with a BDG engine as I can't find any info in book or on the net. Thanks
 
View user's profile Send private message
WelshSue
Needs to get out more



Joined: Mar 21, 2010
Posts: 124
Location: Powys

PostPosted: Sun Jun 21, 2015 3:31 pm Reply with quote Back to top

After a lot of net searching. found this article http://www.audiworld.com/tech/eng65.shtml
Found I have 12 v to the plug with a/c switched on & 0 v when switched off. So the "fan" switch is working ok(will still change as it's weeping). Using probes on multimeter I have continuity on both wires from the plug to the Fan. So looks like the Fan has gone )Spins manually so not jammed by the rubber strip). Quite surprised by the power rating of the fan- 300W Shock
 
View user's profile Send private message
WelshSue
Needs to get out more



Joined: Mar 21, 2010
Posts: 124
Location: Powys

PostPosted: Wed Jun 24, 2015 7:08 pm Reply with quote Back to top

Fan & switch replaced. Managed to change switch quickly so not much coolant lost Smile . Had to remove bumper & pull front carrier away to replace fan. Fitted new engine shield(old one had a crack in it) plus new fasteners. everything ok job well done I thought. Until I wound down front pass window & their was a horrible noise. Cable snapped Mad Mad. So ordered new window regulator. Hope this is the last thing to go wrong. I must have walked under a ladder or kicked several black cats to have this much bad luck with car!!
 
View user's profile Send private message
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Forums ©